Tommi Mäki, Aurajoki, Festarit

”Siivous nosti koko festareiden tasoa”

Promoottori Tommi Mäki halusi järjestää koronakesänä turvallisesti kaksi festivaalitapahtumaa. Onnistumisen hän varmisti pyytämällä Kiffelin Jenni Parpalan festareiden siivousmanageriksi. Huolellisesti suunnitellut ja toteutetut siivousjärjestelyt varmistivat, että alue pysyi puhtaana ja turvallisena koko illan ajan. Lopputulos: ainuttakaan korona-altistusta ei päässyt tapahtumaan.

Elokuussa 2020 Suomessa vapautui viimein mahdollisuus järjestää suurempia yleisötapahtumia kevään ja kesän tiukkojen koronarajoitusten jälkeen. Ihmiset kaipasivat juhlia, elävää musiikkia ja toistensa seuraa, joten Nordic Live Productionsin toimitusjohtaja ja promoottori Tommi Mäki päätti, että sekä Turun Aura Festivaalit että Vaasa Festivaalit tullaan järjestämään aiempien vuosien tapaan. Tärkeintä nyt oli järjestää tapahtumat vastuullisesti ja pyrkiä estämään virustartunnat kaikin mahdollisin keinoin.
– Pohdin keneen voin luottaa ja kuka voisi vastata kokonaisvaltaisesti näin suurista saappaista. Soitin heti Jenni Parpalalle. Poikkeusolojen ykköstiimi alkoi muodostua, Tommi Mäki kertoo.

Meillä oli hyvä tiimi tekemässä, luotto ei horjunut kertaakaan. Parpalan tiimistä näki, että heillä oli vahva tahtotila tehdä ei vain hyvä, vaan superhyvä toteutus. – Tommi Mäki

Työn alla kaikkien aikojen siisteimmät festarit

Kuukausi ennen festareita Jenni Parpala alkoi työstää molemmille festareille vaativia hygienia- ja siivoussuunnitelmia. Suunnitelmat sisälsivät normivuoteen nähden moninkertaisen määrän siivoajia ja talkootyöläisiä, litratolkulla käsidesiä, tiiviisti rytmitettyjä vessapesuja, tahrattomia pöytiä, oikein ohjattuja ihmisvirtoja ja pitäviä turvavälejä.
– Olin alusta asti tosi luottavainen ja kylmäpäinen. Meillä oli hyvä tiimi tekemässä, luotto ei horjunut kertaakaan. Parpalan tiimistä näki, että heillä oli vahva tahtotila tehdä ei vain hyvä, vaan superhyvä toteutus, Mäki sanoo.

Kun ensin koitti Aura Festivaalit ja sitten Vaasa Festivaalit, sekä Parpala että Mäki paiskivat töitä yötä päivää. Se kannatti. Kansa sai pitkän tauon jälkeen nauttia elokuun lämpimästä illasta ja kuunnella Suomen ykkösartisteja turvallisesti ystävien keskellä. Ainuttakaan koronatartuntaa ei myöhemmin ilmaantunut.
– Yleisöltä tuli järjestelyistä todella hyvää palautetta, ja tapahtuma-alueet olivat äärimmäisen siistejä alusta loppuun asti, Tommi Mäki kertoo.

Siivous on aiemmin ollut tapahtumajärjestäjille pakollinen paha, joka ei tuo rahaa, mutta nyt todella näin, että se toi! Kun siivous hoidettiin superhyvin, se nosti tapahtumien tasoa ja turvallisuutta. – Tommi Mäki

Siivous ei ollutkaan enää pakollinen kuluerä vaan tason nostaja

Aura Festival ja Vaasa Festival -tapahtumat avasivat tapahtumajärjestäjien silmät monella tapaa.
– Siivous on aiemmin ollut tapahtumajärjestäjille pakollinen paha, joka ei tuo rahaa, mutta nyt todella näin, että se toi! Kun siivous hoidettiin superhyvin, se nosti tapahtumien tasoa ja turvallisuutta. Tason nosto oli itse asiassa niin kova, että tulemme tulevaisuudessakin panostamaan ja kiinnittämään siivousjärjestelyihin paljon suurempaa huomiota, oli koronaa tai ei, Tommi Mäki vakuuttaa.

Lisää samasta aiheesta